Kolmas lupaus

Konflikteja, terrori-iskuja, rikollisuutta. Vihapuhetta, sattumanvaraisia hyökkäyksiä, ennakkoluuloja. Ydinsodan uhka, arvaamattomia luonnonkatastrofeja, taloudellista epävarmuutta.

Emme tiedä, millaiseen maailmaan tämä sukupolvi kasvattaa lapsensa, tai millaisessa maailmassa itse jäämme eläkkeelle. Emme tiedä, miten suurvaltasuhteet kehittyvät. Emme tiedä, miten pitkälle yhteistä hyvää tahtoa riittää. Emme tiedä.

Monet huolet ovat todellisia. Useita niistä tutkittu ja yritetty ratkoakin tieteen keinoin. Yhä on kuitenkin paljon sellaista, mihin emme voi vaikuttaa. Lienee väistämätöntä, että elämämme muuttuu merkittävästi tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Ei silti syytä pelkoon, meille on nimittäin luvattu rauha.

Minä jätän teille rauhan. — Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Joh. 14:27)

Tähän lupaukseen turvaan isojen kysymysten edessä. Tästä muistutan itseäni, kun tuleva mietityttää tai pelottaa. Tämä tuo toivoa, kun kaikki muu on epäselvää. Tähän samaan rauhaan kiedon itseni joulunakin.

Rauhaa toivon myös sinun jouluusi. Aitoa ja alkuperäistä joulun rauhaa, joka antaa rohkeuden ja toivon pahimpiinkin uutispäiviin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kolmas lupaus

  1. Päivitysilmoitus: Tästä on kyse – Minna2K

Kommentointi on suljettu.