Eeva ja Store of Hope

Eeva
Valopaasin Eeva. Kuva: Store of Hope

Tutustuin Valopaasin Eevaan läheistemme häitä järjestäessämme. Hääpäivänä lähetimme morsiamen kohti hääkuvauksia ja ehdimme hengähtää hetken. Siinä keittiön lattialla istuessa ajauduimme syviin keskusteluihin ja ystäviksi.

Eeva on realistinen idealisti, joka ei anna toisten tappaa unelmiaan. Eeva on se, joka haastaa kyynisen kysymyksen ”onko tuosta mitään hyötyä?” napakalla vastakysymyksellä, ja saa keskustelukumppanin ymmärtämään, että aina on parempi tehdä edes vähän hyvää kuin ei ollenkaan.

Eeva kantaa vastuuta suuresta maailmasta, mutta pilkkoo vastuuta sopivan kokoisiin palasiin. Mikä parasta, hän antaa meille muillekin mahdollisuuden tehdä hyvää.

Eevan kiinnostuksen kohteet ja koulutus ovat nimittäin kietoutuneet yhteen eettisessä verkkokaupassa. Projektissa on ollut mukana monta muutakin tärkeää henkilöä, mutta ilman Eevan visioita, sinnikästä työtä ja uskoa unelmiin Store of Hope -yritystä ei tässä muodossa olisi. Kaupan perustamisen alku kietoutui kiinnostavaan Autolla Nepaliin -hankkeeseen ja viime vuonna Eeva kollegansa Annan kanssa toteutti merkittävän siirtymän kohti kansainvälisempää kaupantekoa onnistuneen joukkorahoituskampanjan siivittämänä.

Seuraavan kerran kun mietit lahjahankintaa tai haluat ostaa itsellesi jotain kivaa, tsekkaa Store of Hope. Tuotteet ovat hyvällä maulla valittuja, laadukkaita ja eettisesti kestävällä tavalla tuotettuja. Tekijät saavat työstään asianmukaisen korvauksen, heidän työolojaan valvotaan ja heille annetaan mahdollisuus tehdä työnsä hyvin.

Eevan ja Annan tavoitteena on tarjota työtä kehittyvien maiden paikallisille käsityöläisille ja sitä kautta voimannuuttaa ja vahvistaa heidän yhteisöjään. Ei hassumpi tavoite tuettavaksi.

#puhuhyvää #teehyvää