Jooel ja Hyvät ihmiset

Tapasin Niittysen Jooelin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla. Ensimmäisenä Suomeen paluun jälkeisenä vuotenaan hän ei paljon puhunut. Sittemmin puhetta on riittänyt senkin edestä, usein jopa hyvin viisasta ja oivaltavaa. Siksi tuntuikin luontevalta jatkolta, että Jooel viime vuoden lopulla alkoi julkaista podcastia.

Arvostan luovaa ja eteenpäin vievää sanailua, olipa se sitten kirjoitettua tai puhuttua. Jooelin ”Hyvät ihmiset” on juuri sitä. Arkisesti, rennoissa tunnelmissa käydyissä keskusteluissa käsitellään kolmea pääteemaa: kohtaamista, kehittymistä ja hyvän tekemistä. Jooel isännöi keskusteluja taitavasti ja antaa tilaa vierailleen.

Pidän kanavan kantavasta ajatuksesta ”kuuntelemalla voit aina oppia uutta, koska jokainen ihminen tietää jotain mitä sinä et tiedä”. Näistä avoimista lähtökohdista on jo nyt syntynyt hyviä keskusteluja, joihin mahtuu helmihetkiä ja omaa arkea rikastuttavia huomioita. Kohtaamisten sisältö on siinä määrin kiinnostavaa, että pienet tekniset puutteet äänen kuuluvuudessakin pystyy ohittamaan.

Tunnin mittaiset jaksot julkaistaan maanantaisin hyvänä starttina uuteen viikkoon. Löydät Hyvät ihmiset netistä, Facebookista ja SoundCloudista. Podcasteja tottuneesti kuuntelevat osaavat hakea oikean kanavan käyttämästään ohjelmasta. (Jos et kuulu tähän joukkoon, ajattele podcasteja mukana kulkevina ja milloin vain kuunneltavina radio-ohjelmina. Kuunteleminen on helppoa niin nettiselaimella kuin mobiililaitteilla esimerkiksi yllä olevan SoundCloud-linkin kautta.)

hi_podcast
Niittysen Jooel. Kuva: Nana ja Juhana Simelius

#puhuhyvää