Puhu hyvää

Erilaisuuden saa huomata. Harhateille päädytään, kun erilaisuuden ihmettely muuttuu epäluuloksi tai eriarvoistamiseksi. Kriittisyys on tervettä. Hukkaan joudutaan, kun kritiikki värjääntyy kyynisyydellä. On luontaista arvioida toisten tekemisiä suhteessa omaan tapaamme. Heikoille jäille eksytään, jos pitää tapojaan ainoina oikeina, tai ainakin muita merkittävästi parempina. Huomio kiinnittyy helposti siihen, mistä olemme eri mieltä. Liian usein toisten onnistumisista iloitaan vain oman pään sisällä itseksemme.

Kun aloin suunnata ajatuksiani tähän blogiin, yksi ajatus oli kirkas: Täällä on tilaa kehuille ja kiitoksille. Ympärilläni on valtavasti innostuneita ja taitavia ihmisiä, jotka vieläpä ovat hyviä tyyppejä. Heillä on kaikilla jotain sellaista, mitä toivoisin sinunkin tietävän. Siksi kerron.

Toivon, että nämä vinkit saavat aikaan positiivisia ketjuja. Ehkä löydät jotain kiinnostavaa, mitä haluat seurata tai missä haluat olla mukana. Ehkä jonkun tarina tai tekeminen muistuttaa jostain lähelläsi olevasta, joka ansaitsisi tulla huomioiduksi.

Kiittäminen ja kehuminen on hyvin harvoin joltain toiselta pois. Silloin on, kun argumentit ovat epärehellisiä tai yhtä nostetaan painamalla toista alas. Kehun ja kiitoksen perusta on vilpittömyydessä.

Älä siis jätä käyttämättä tilaisuutta kehua siksi, ettet ehkä huomaa, ehdi tai muista nostaa esiin kaikkia, jotka sen ansaitsisivat. Älä jätä kiittämättä yhtä sillä verukkeella, että joku toinen pahastuu.

Laita viestikapula kiertämään. Puhu hyvää.

 

Vinkit, kiitokset ja kehut löytyvät täältä jatkossa puhu hyvää -kategoriasta. Ensimmäiset julkiset kehut julkaistaan pian, pysy kuulolla! #puhuhyvää

Seuraa blogia WordPressissä blogin päävalikosta (ne kolme päällekkäistä viivaa ylärivillä blogin nimen vieressä) ja saat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi. Pysyt ajan tasalla myös Instagramin kautta, kun seuraat käyttäjää @minna2kcom. Blogin voit tilata lisäksi esimerkiksi Feedlyn tai Bloglovinin kautta.