Joulukirje

Ilahdumme postilaatikosta löytyvistä joulukorteista. Jokainen niistä muistuttaa, että elämässämme on ihmisiä. Kortti kerrallaan vetää langan menneistä hetkistä tähän päivään. Vuosien saatossa niistä on muodostunut tiheä verkko kiinnityspinnaksi monille muistoille. Lyhyet viestit ja tutut allekirjoitukset pyyhkivät pölyt muistikuvien pinnoilta. Ne herättävät odotuksia seuraavasta kohtaamisesta ja kietovat ystävyyden lämpimään tunteeseen.

Tänä vuonna olemme pyöritelleet joulukortteja käsissämme erityisellä lämmöllä, nimiä ja terveisiä ääneen lukien. Meiltä nimittäin jäivät kaikki omat kortit lähettämättä. Iso joukko sukulaisia, ystäviä ja tuttavia on silti mukana jouluisissa ajatuksissamme.

Olemme miettineet erityisen kiitollisena teitä, jotka olette tänä vuonna pysähtyneet kuuntelemaan. Olette jaksaneet jakaa raskaan ja työlään vuoden hetket, joihin olemme tulleet valitus ja ärsytys edellä. Niistä hetkistä olemme jatkaneet matkaa helpottuneena ja keveämmällä mielellä.

Kiitos teille, jotka olette saaneet aikatauluunne mahtumaan lyhyelläkin varoitusajalla tärkeitä kahvihetkiä ja lounastaukoja. Pieni pysähtyminen seurassanne on ollut kirkas valo arjessa.

Mielessä olette myös te uudet tutut, joita tämä vuosi on tuonut tullessaan. On ollut kiva kohdata ihmisiä, joiden kanssa tavataan vielä toivottavasti monta kertaa. Jotkut teistä hyppäsivät heti pitkän loikan suoraan ystävyyteen asti – se on aina yhtä ihmeellistä.

Tätä vuotta ovat rytmittäneet monenlaiset projektit, osa hyvin yllättäen eteen tulleina. Kiitos jokaiselle teistä, joiden kanssa palaverit ovat olleet ilo. Olemme nauttineet hetkistä, jolloin tiukkakin työnteko on ollut mielekästä ja mukavaa, koska pöydän ympärillä istuu innostuneita ja hauskoja tyyppejä.

Kiitos teille, jotka olette avanneet sydäntänne meille hyvinkin vaikeissa tilanteissanne. On ollut kunnia kokea luottamustanne ja kulkea hetki rinnakkain. Rukoilemme, että Korkein johdattaisi polkujanne valoisampiin maisemiin.

Syvä kiitos kirpoaa huulilta jokaisesta teistä pitkään elämässämme olleesta, joiden kanssa kohtasimme taas tänä vuonna. On ihmeellistä, miten pitkälle yhteinen menneisyys kantaa. Toivomme, että olette myös osa tulevaisuuttamme.

Joidenkin teidän kanssa tapaaminen jäi tänä vuonna haaveeksi, mutta yritetään uudelleen ensi vuonna. On levollista tietää, että elämän pyöritellessä ja kalenterien kolahdellessa ristiin syytösten sijaan vastassa on ollut ymmärrystä.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, kiitokset lähtevät kaikkien pikkuystäviemme suuntaan. Olette tuoneet vuoteemme paljon riemua, yllätyksiä ja rakkautta.

Elämä on parempaa jaettuna. Jatketaan yhdessä jouluun ja kohti uutta vuotta. Annetaan viestien lentää tiheään. Soitellaan sovitusti ja yllättäen, oltiinpa millä aikavyöhykkeellä tahansa. Suunnitellaan ja toteutaan yhteisiä retkiä. Istutaan pöydän ääressä tai jämähdetään sohvalle. Jaetaan ruokaa ja aikaa, ajatuksia ja elämää.

Ihanaa joulua teille jokaiselle!

– Minna & Ari

Näiden ajatusten myötä jouluiset terveiset teillekin blogin lukijoille, joita emme ole vielä livenä tavanneet. Toivottavasti kohtaamme vähintäänkin ruudun välityksellä myös ensi vuonna.