Kyykyttäjä-Päivi

Tiedätkö sen työkaverityypin, joka saa hyvät asiat tuntumaan vieläkin paremmilta, ja jonka ansiosta ongelmat tuntuvat helpommilta kestää? Sen, jonka näkeminen jo saa hymyilemään, eikä (ainakaan yksinomaan) siksi että tyypissä sinänsä olisi jotain naurettavaa. Sen, jolle huonona päivänä uskaltaa käydä purkamassa kiukkua, tietäen jo mennessään palaavansa paremmalla tuulella.

Jos et tiedä, niin voit vapaasti kadehtia minua. Meillä on hyvä työyhteisö, mutta sielläkin on vain yksi Eskolan Päivi. Alansa osaaja, joka oman työnsä ohessa pitää huolta toistenkin työhyvinvoinnista ja iloisesta mielestä. Päivillä on aina aikaa kohtaamiseen ja ystävällisiin sanoihin. Hän osaa käsitellä ikävätkin asiat niin, että viimeistään lopussa hymyilee, ja saa muutkin hymyilemään. Päivi ei silti ole selkärangaton lapanen – hän puolustaa heikompia ja taistelee tarvittaessa oikeuden puolesta. Hän puuttuu epäkohtiin kipakastikin, muttei koskaan kampita, potki tai paina muita alas.

Ei Päivikään täydellinen ole. Tämä kummajainen herää aamulla juoksemaan portaita siihen aikaan, kun muu maailma vielä ymmärtää nukkua. Toisinaan myös kyykyttää kollegoitaan työhyvinvointiin vedoten huutelemalla käytävillä yllätyskyykkyä  (koska istuminen tappaa). Onpahan kuitenkin sellainen työkaveri, jonka takia lomaltakin on mukava palata töihin. Toivon, että sullakin on sellaisia. Jos on, muista joskus kertoa niille, että arvostat. Jos ihan hurjaksi alat, ota mallia ja ala oman työyhteisösi eskolaksi.

paivie-fix
Eskolan Päivi